כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?

המעבר מרכב הנוסע על דלק לרכב הנוסע על חשמל אינו קל עבור מרבית הנהגים. לא מעט אנשים חוששים עדין לעבור לרכב חשמלי, מכיוון שאינם בטוחים שזמני הטעינה יתאימו להם, הן מבחינת משך הטעינה והן מבחינת זמן הנסיעה שתספק כל טעינה. ואכן, זמן הטעינה עשוי להיות ממושך ולקחת מספר שעות. אי לכך, חשוב שכל אדם המתלבט באם לרכוש רכב חשמלי, ילמד מראש, אודות זמני הטעינה ויבחן, האם רכב חשמלי באמת יכול להתאים לו. אז כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי? בואו נלמד.

כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?

ישנן מספר אופציות לטעינת רכב חשמלי:

  • טעינה בתחנת דלק המחזיקה בעמדות טעינה כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי בתחנת דלק? ובכן, מרבית העמדות בתחנות הדלק הינן תחנות טעינה מהירות. כלומר, עמדות הטעינה בתחנות הדלק, על פי רוב, הן עמדות אולטרה מהירות, הנעזרות בזרם ישיר (DC), זרם בהספק מאוד גבוה. עמדות אלה טוענות רכב חשמלי במהירות גבוהה ומגיעות לטעינה של 80% סוללה, לאחר חצי שעת טעינה בלבד. בישראל כיום, ישנן מעל 100 תחנות טעינה מסוג זה, באזורים שונים.  
     
  • טעינה באמצעות כבל סבתא – כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי בכבל סבתא? ראשית, נסביר מהו כבל סבתא. מדובר בכבל שהוא למעשה מטען נייד לרכב חשמלי, היכול להתחבר לכל שקע חשמל ביתי. אלה מטענים איטיים מכיוון שהם עובדים עם הספקי חשמל נמוכים, טעינה כזאת תימשך מספר שעות. לא מומלץ לבסס את טעינת הרכב החשמלי שלכם על כבל סבתא אלא, רק כגיבוי במצבים מסוימים. היתרון של כבל סבתא הוא בממדיו הנוחים והקומפקטיים יחסית.
     
  • טעינה באמצעות עמדה ביתית קבועה – כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי בעמדה ביתית? עמדות טעינה ביתיות מותקנות הן בבתים פרטיים, בחצר הבית, או בחניית הרכב הפרטית, המהווה חלק משטח החצר ובבתים משותפים, בהם כל דייר יכול להתקין בשטח החנייה שלו עמדת טעינה קבועה. היתרון של עמדות טעינה פרטיות נמצא בעובדה שאת טעינת הרכב, ניתן לבצע מדי לילה. אי לכך, אין צורך שתהיה זו עמדת טעינה מהירה וניתן לבצע טעינה איטית ללא שום לחץ.

 

כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?

האם מותר לבצע טעינת רכב חשמלי בשקע חשמל ביתי?

באופן עקרוני, אין מניעה חוקית או בטיחותית, כנגד טעינת רכב חשמלי בשקע חשמל ביתי. אולם, מדובר בטעינה איטית מאוד ולכן, היא עלולה לשבש את לוח הזמנים שלכם במקרים רבים.

 

זאת ועוד, אליה וקוץ בה מכיוון שהנחיות רשות החשמל בישראל, אינן מאפשרות לבצע טעינה מסוג זה מעל לשעתיים רצוף ויש להגביל את זרם החשמל, שלא יעלה על 10 אמפר. אי לכך, טעינה בשקע ביתי איננה מיועדת לביצוע יומיומי אלא, אך ורק למקרים של מצבי חרום. 
 

  • לא יודעים איך להטעין רכב חשמלי? - לחצו כאן.

טעינה מהירה DC

קודם לכן שאלנו, כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי בעמדה מהירה וציינו שלאחר חצי שעה, הסוללה תהיה במצב של 80% טעינה. זה המקום לומר, שישנן אפילו עמדות מהירות, המאפשרות טעינה של רכב חשמלי בתוך 20 דקות בלבד. מדובר בעמדות הנשענות על זרם חשמל של 50 קילו וואט ובמקרים יוצאי דופן, תמצאו עמדות טעינה שפועלות על זרם חשמל של 350 קילו וואט. בכל המקרים, תהיינה אלה עמדות טעינה ציבוריות ולא פרטיות.

 

חשוב לציין, כדי לבצע טעינה מהירה של הרכב החשמלי, עליכם לברר, טרם ביצוע הטעינה, שהרכב שלכם יכול לעמוד בטעינה מסוג DC – זרם ישיר. מומלץ לבצע טעינה של 80% מהסוללה בלבד, במטרה לשמור על חיי הסוללה למשך זמן ארוך ככל שניתן. דעו, ללא קשר לעוצמה המוזרמת מעמדת הטעינה, הרכב שלכם יוכל לבצע טעינה, בהתאם לעוצמה אליה התאימו אותו, באמצעות מטען הרכב. כלומר, במקרים של דגמים מסוימים, למרות שעמדת הטעינה מאפשרת טעינה סופר מהירה, הרכב שלכם יטען בצורה איטית יותר.

 

האם קיים מטען נייד לרכב חשמלי?

ראשית נענה ונאמר שכן, קיים מטען נייד לטעינה של רכב חשמלי בשטח. מטען כזה נדרש לטיולים בהם אתם מבצעים לינת לילה בשטח למשל. מטען נייד לרכב, ניתן לקנות בעלות לא גבוהה והוא יאפשר לכם ביצוע טעינה בחניוני לילה שונים, באמצעות שקעי חשמל רגילים. שימו לב, מדובר במטען שאינו אמור לבצע טעינה יומיומית אלא, אך ורק במצבים בהם מדובר בהכרח המציאות. מטענים אלה, מכיוון שהם מתחברים לשקעי חשמל רגילים, עלולים להתחמם ולכן, אין להשתמש בהם באופן קבוע.

עודד בן צבי
מאת: עודד בן צבי כותב תוכן באתר ספרקי.