כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה?

בשנים האחרונות התרגלנו לראות על הכבישים בארץ את מכונית הטסלה בעלת המראה יוצא הדופן. מכונית הטסלה הינה מכונית חשמלית מהדור החדש והיא מגיעה עם סוללה ייחודית מבית היוצר של החברה עצמה. חברת טסלה היא חברת ענק המייצרת הרבה יותר ממכוניות אולם מכונית הטסלה על מגוון הדגמים שלה תפסה מקום של כבוד על הכבישים בכל רחבי העולם. אי לכך חשוב להבין כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה מכיוון שהיא מהווה את ליבת הרכב החשמלי. המאמר הבא עוסק בדיוק בסוגיה זו.

כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה

כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה? ובכן התשובה לשאלה זו אינה חד ממדית. משך הזמן המהווה את תקופת חייה של סוללת טסלה תלוי במגוון גורמים כדוגמת: הדרך בה מתחזק בעל הרכב את רכבו ואת הסוללה הרגלי הטעינה של בעל הרכב הדגם של הטסלה (ישנם דגמים שונים) ותנאי הסביבה בו הרכב נוסע. הסוללה של טסלה תוכננה כך שתוכל להחזיק מאות אלפי קילומטרים.


חברת טסלה כל כך בטוחה בסוללה שלה ולכן היא מעניקה אחריות עבור הסוללה למספר מוגדר של שנים או קילומטרים מה שמגיע קודם. במודלים מסוימים מספקת חברת טסלה אחריות של 8 שנים או לחילופין למשך 120 אלף קילומטרים. ישנם דגמים בהם החברה מעט פחות נדיבה והאחריות תהיה ל- 8 שנים או 100 אלף קילומטרים בלבד. האחריות של טסלה עבור הסוללה של המכונית כוללת בלאי שוטף השפלת סוללה מוקדמת ולא צפויה ומצבר רכב שיוצא מכלל שימוש.

 

כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה

השפלת הסוללה

כששואלים כמה זמן מחזיקה סוללה של טסלה יש להתייחס לנושא השפלת הסוללה. מכוניות חשמליות נדרשות לפעול באמצעות סוללות מאוד גדולות וחזקות. חשוב לדעת בסוללות גדולות כאשר מזג האוויר חם במיוחד יש לחשב היטב את מספר הטעינות והנסיעות שמבצעים מכיוון שמזג אוויר זה עלול להחמיר מאוד את מצב בלאי הסוללה ולקצר משמעותית את חייה.

 

סוללה במצב של בלאי מתקדם לא תאפשר האצה טובה של הרכב ונסיעה למרחקים ארוכים. בנוסף זמן הטעינה יארך מאוד. על מנת לשמור על השפלת סוללה לזמן ממושך מומלץ לוודא שהרכב תקין לבדוק מעת לעת את מצבר הרכב ולבצע טעינה רק כשבאמת צריך. ריבוי טעינות אינו מומלץ בלשון המעטה.

הפרמטרים החשובים שמאחורי סוללת טסלה

כדי להבין את התשובה על השאלה מהם חיי הסוללה של טסלה? יש לציין ולהסביר מספר פרמטרים חשובים אודות סוללה זו:

  • טווח הסוללה של טסלה – בהתאם לגודל ערכת הסוללה נקבע טווח הנסיעה של רכב הטסלה. כמו כן תנאי הדרך משפיעים גם הם על טווח הנסיעה. הדגמים של טסלה נוסעים לטווחים הנעים בין 320 ל- 500 קילומטרים.

  • הטכנולוגיה שמאחורי סוללת טסלה – מדובר בסוללת ליתיום – יון הנחשבת לסוללה קלאסית עבור רכבים חשמליים. הסוללה מורכבת מתאים יחידים המקושרים בטור בחפיפה מושלמת למתח והקיבולת להם זקוק הרכב.

  • זמן הטעינה הנדרש לסוללה – רכב טסלה בדומה לרכבים חשמליים אחרים נטען באמצעות עמדת טעינה ביתית עמדת טעינה ציבורית ורשת הסופרצ'ארג'ים של חברת טסלה. זמן הטעינה נקבע בהתאם לגדול ערכת הסוללה. זמן טעינה ממוצע לדגמים השונים של טסלה נע בין 40 דקות לשעה אחת.

  • תחזוקת הסוללה – הסוללות של טסלה אינן דורשות תחזוקה שוטפת מאסיבית אולם ישנם מספר דברים שחשוב לבצע במטרה להאריך את ימי חייה של הסוללה. למשל יש להימנע מפריקה עמוקה לעיתים קרובות חשוב לא לחשוף את הסוללה לטמפרטורות גבוהות במיוחד ומומלץ לא לבצע טעינה מלאה של הסוללה אלא להגיע לכ- 90 אחוזי טעינה בלבד.

פריקת סוללה של טסלה

כאשר עוסקים בשאלה כמה זמן סוללה של טסלה מחזיקה חשוב להתייחס גם לעניין פריקת הסוללה. יש לציין פריקת סוללה לרמה של 0% על פי רוב תזיק לרכיבים מסוימים של הרכב. אי לכך כאשר מצב הסוללה נמצא על 10% בצעו טעינה של הסוללה עד לרמה של 90% בלבד והמשיכו בנסיעתכם.

 

בנוסף נציין כשהרכב אינו בשימוש מתבצעת פריקת סוללה בשיעור של 1% ליום. מזג אוויר חם באזור בו הרכב חונה יאיץ את קצב הפריקה של הסוללה. כלומר אם אתם טסים לחופשה למשך שבועיים קחו בחשבון שרכב הנמצא במצב טעינה של 90% יהיה במצב טעינה של 76% בלבד כשתחזרו וזאת בהנחה שהטמפרטורה בחוץ לא הייתה מאוד גבוהה.

 

עודד בן צבי
מאת: עודד בן צבי כותב תוכן באתר ספרקי.