בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית ברכישת רכבים חשמליים. הם נוחים יותר, הם חוסכים כסף, הם שומרים על הסביבה והופכים את חווית הנהיגה לבטוחה יותר. האם נראה את המכוניות הרגילות יורדות מהכביש? סביר להניח שלא. אז אם אתם מאותם הנהגים שמתלבטים בין רכישת רכב רגיל ובין רכישת רכב חשמלי, כדאי שתקראו את המאמר הבא.
אם זה טוב לסביבה, זה טוב עבורי
המודעות לאיכות הסביבה עלתה משמעותית בשנים האחרונות ואיתה עלתה המודעות לאחריות התאגידית שיש לחברות ומפעלים להפוך את תהליכי הייצור ואת המוצרים הסופיים למזהמים הרבה פחות.
תעשיית הרכב, הנחשבת לאחת מהתעשיות המזהמות ביותר, הפכה את הנסיעה ברכב חשמלי לנסיעה המאפשרת שמירה על איכות הסביבה וזאת לעומת נסיעה ברכב רגיל הפולט 4 רעלים עיקריים:
- בנזן: חומר העשוי משאריות דלק שלא נשרפו כלל. לבנזן אין צבע, אך יש לו ריח חזק מאוד. שאיפה של בנזן לריאות עלולה לפגוע בתפקודה התקין של מערכת החיסון ולהוביל להתפתחות מחלות שונות ביניהן סרטן הדם (לוקמיה).
- פחמן דו חמצני: גז רעיל, חסר צבע וחסר ריח. חשיפה ממושכת לגז זה גורמת למחלות נשימה, כאבי ראש, קשיים בשינה ועוד.
- פחמן חד חמצני: בדומה לפחמן דו חמצני, גם הוא חסר צבע וחסר ריח. שאיפה ממושכת שלו פוגמת בהובלת החמצן בגוף הבאה לידי ביטוי בסחרחורות, כאבי ראש ובחילות.
- אוזון: כשהגז היה נמצא בשכבת האטמוספירה הגבוהות הוא מסנן את קרני השמש המסרטנות ומגן עלינו, אך כשהוא נמצא נמוך יותר בשכבת הפיח הנמוכה בה אנחנו חיים ועובדים הוא גורם לקשיי נשימה, אסטמה וגרויים בעיניים.
- קראו עוד - האם עדיף רכב חשמלי או בנזין?
לגמור את השנה עם יותר כסף בכיס
החיסכון הטמון ברכישת רכב חשמלי בא לידי ביטוי ב – 3 דרכים:
- אגרת רישוי מופחת: התשלום עבור רכישת רכב חשמלי חדש מסתכם בכמה מאות שקלים (בין 500 ₪ ל – 800 ₪) לעומת תשלום אגרת רכב עבור רכב רגיל העומד על כמה אלפי שקלים בשנה.
- טעינה בחשמל זולה יותר: בעוד שעבור נסיעה ברכב רגיל תשלמו מספר שקלים עבור 1 ק"מ נסיעה, אך עבור אותה נסיעה ברכב חשמלי תשלמו אגורות בודדות. ההבדל מסתכם באלפי שקלים לשנה. כך למשל הוצאות הדלק השנתיות עבור רכב רגיל שנסע בממוצע 15,000 ק"מ, יכולות לעמוד על 11,000 ₪ בחודש. לעומת זאת, עלות ממוצעת לטעינת רכב חשמלי למשך שנה עבור אותו המרחק תעמוד על 1700 ₪. חיסכון עצום!
ולמרות שעלות הביטוח עבור הרכב החשמלי גבוהה יותר ביחס לרכב רגיל (כ – 20% יותר) ולמרות שרכישת רכב חשמלי כרוכה בהתקנת עמדת טעינה ביתית בסך 2500 ₪ בממוצע (המחיר כולל מע"מ), סך כל ההוצאות השנתיות עבור אחזקת רכב חשמלי יהיו נמוכות משמעותית לעומת אחזקת רכב רגיל.
- מומלץ לקרוא עוד על - כמה חוסך רכב חשמלי?
שמים לו ברקס - למה לא לקנות רכב חשמלי?
אחד מהחסרונות הגדולים של רכישת רכב חשמלי הוא המיסוי הכבד שהמדינה עומדת להטיל החל בינואר 2025. כיום, גובה המס המוטל על קניית רכב חשמלי עומד על 35%, אך הוא צפוי לעלות ל – 83%.
על מנת להקל על רוכשי רכבים חשמליים צפויה המדינה להעלות את המיסוי רק ב – 10% ובתנאי ששנת 2026 יכנס לתוקפו מס נסועה בגובה 15 אג' לכל קילומטר של נסיעה. במידה והחוק יכנס לתוקפו, החיסכון בהוצאות לאחר רכישת רכב חשמלי כבר לא יהיה משמעותי לעומת רכבים רגילים.
חיסרון נוסף הוא זמן הטעינה הארוך. בעוד שתדלוק רכב רגיל נמשך מספר דקות (במהלכן אתם יכולים להזמין קפה ומאפה בחנות הנוחות ולהמשיך הלאה בדרככם), הטענת רכב חשמלי מצריכה תכנון מראש שכן היא נמשכת לפחות חצי שעה בעמדת טעינה מהירה או עד שעתיים וחצי בעמדת טעינה רגילה (או בעמדה ביתית).
חיסרון שלישי הוא טווח הנסיעה. בעוד שרכבים רגילים יכולים לנסוע כ - 700 ק"מ בממוצע בין תדלוק לתדלוק, טווח הנסיעה של רכבים חשמליים עומד על 450 ק"מ בלבד. וכאשר פריסת תחנות הטעינה החשמליות ברחבי הארץ עדיין לא רחבה מספיק, תוכלו למצוא את עצמכם תקועים בדרך מחכים לגרר.
אנחנו מקווים שהמאמר הזה עזר לכם לענות על השאלה האם כדאי לי לרכוש רכב חשמלי?. בעזרת הכרת היתרונות והחסרונות של רכב חשמלי תוכלו לקבל החלטה מושכלת ובבחירת הדגם שישרת אתכם בצורה הטובה ביותר.